GHS etiketten

Vanaf 1 juni 2015 is het EU-GHS systeem verplicht voor iedereen die te maken heeft met het etiketteren en labelen van schadelijke stoffen. In de praktijk blijkt dat een flink aantal ondernemingen nog niet (geheel) zijn overgestapt op dit systeem. Wij helpen u hier graag bij en kijken samen met u hoe we het GHS systeem snel en efficiënt kunnen doorvoeren binnen uw organisatie.

Uw vakkundige GHS/CLP adviseur

2 Sign & Safe is de juiste partner als het gaat om het etiketteren en labelen van chemische stoffen en mengsels. Door onze ruime ervaring op dit gebied, kunnen wij u vakkundig advies geven en samen met u bepalen hoe we dit systeem zo snel en efficiënt mogelijk kunnen doorvoeren binnen uw onderneming.

Met onze professionele labelsystemen en labelprinters verzorgt u zelf uw GHS labels in een handomdraai en met behulp van onze slimme GHS labelsoftware is het labelen nog nooit zo makkelijk geweest!

GHS etiketten
GHS drums

In eigen beheer

Onze (label)materiaalsoorten zijn ontworpen voor industriële toepassingen en zijn dus van een zeer hoge kwaliteit. Wanneer u deze materialen in combinatie gebruikt met onze hoogwaardige chemisch resistente printlinten, maakt u eenvoudig uw eigen GHS etiketten, van een industriële kwaliteit en hoge duurzaamheid!

Wij geven u graag vrijblijvend advies over alle “ins en outs” omtrent GHS etikettering en labeling.

Wat is GHS?

Het Globally Harmonised System van de Verenigde Naties (VN-GHS) is in 2002 door de VN vastgesteld. Het VN-GHS beschrijft criteria voor de indeling en etikettering van chemische stoffen en mengsels op basis van hun gevaarseigenschappen.  VN-GHS levert wereldwijde criteria voor gevaarscommunicatie over chemische stoffen en mengsels.

CLP staat voor Classification, Labelling and Packaging (in het Nederlands vertaald: Indeling, Etikettering en Verpakking). De GHS/CPL regelgeving draagt bij aan de veiligheid van werknemers en houdt hen op de hoogte van chemische gevaren.

Bron: www.ghs-helpdesk.nl

Wat is GHS?

De anatomie van het GHS etiket

GHS etiketten

 Klik op de afbeelding om deze te vergroten

 

Unieke GHS software

De productie van GHS labels kan een zeer tijdrovende klus zijn. Om dit proces zo snel en efficiënt mogelijk te houden heeft Rebo, in samenwerking met NiceLabel, een uniek GHS label programma ontwikkeld waarbij de gebruiker zeer eenvoudig GHS etiketten kan produceren.

In de database selecteert u de gewenste stof en de software vult automatisch de bijbehorende gevarensymbolen en begeleidende “H en P zinnen” voor u in. Zo heeft u altijd de juiste symbolen en staan alle noodzakelijke beschrijvingen er automatisch bij.

Zo eenvoudig is het!

Stap 1: Selecteer het juiste formaat en materiaalsoort

Stap 2: Kies de gewenste taal (ruim 20 talen beschikbaar!)

Stap 3: Kies de juiste printer

Stap 4: Kies de gewenste stof

Stap 5: Vul de fabrikantgegevens en overige informatie in

Stap: 6: Selecteer het gewenste aantal afdrukken en u bent klaar om te printen!

GHS label software

Kies een systeem voor uw GHS labels

SMS TAG-ID 2

  • Print tot 104mm breed
  • 300 DPI printresolutie
  • Printsnelheid tot 10cm p/sec.
  • USB & LAN aansluiting

SMS-430

  • Print tot 104mm breed
  • 300 DPI printresolutie
  • Automatische knipfunctie
  • USB & LAN aansluiting

Heeft u vragen of hulp nodig bij de inrichting van uw project?
Onze adviseurs staan voor u klaar!

Toepassingen
Sending