Design & Print

Ontwerp en print snel uw barcode labels zonder hulp van ICT

Alles wat u nodig heeft om te beginnen en de klus snel te klaren

NiceLabel Design en Print software helpt u snel etiketten te ontwerpen en een efficiënt printproces te creëren, zodat u zich kunt richten op het runnen van uw bedrijf, in plaats van u elke dag zorgen te maken over afdrukfouten. Ontwerp professionele labels snel, zonder tijd te hoeven investeren in programmeren en training.

Label design

Begin en eindig vandaag met uw labelontwerp

De nieuwe Designer van NiceLabel levert een bekende Microsoft Word-achtige gebruikerservaring.
Dit betekent dat iedereen snel professionele labels kan ontwikkelen zonder voorafgaande kennis van barcodelabels of ontwerp training.

Meer informatie over label design >

Labels printen

Print nauwkeurig en consistent zonder drukfouten

Het printen van labels met dynamische gegevens verschilt van het printen van andere soorten documenten.
Het labelsysteem moet het mogelijk maken dat productie- en magazijnpersoneel snel en zonder fouten kan printen.
NiceLabel wordt geleverd met een all-in-one printformulier waarmee gebruikers accurate labels afdrukken zonder het risico op een fout.

Meer informatie over foutvrij labels printen >

Label design

Zo nieuw. En zo bekend.

De NiceLabel Designer levert de bekende Microsoft Word-achtige gebruikerservaring. Dit betekent dat iedereen snel professionele labels kan ontwikkelen zonder barcoding, design of geavanceerde computervaardigheden. Gebruik één van de vooraf ontworpen label sjablonen of maak een nieuw label in enkele minuten, zelfs als u het nog nooit eerder hebt gedaan.

Alles wat u nodig heeft om te beginnen en de klus snel te klaren

U krijgt alle ontwerpmogelijkheden die u nodig heeft. U hoeft niet te programmeren en u heeft geen training nodig om perfecte labels te ontwerpen in slechts een paar minuten.

All-inclusive label designer voor de kantoorgebruiker

Labels zijn speciale documenten en het is lastig als u ze moet ontwerpen met software die daar niet voor specifiek gemaakt is. De NiceLabel Designer maakt deze taak makkelijk voor iedereen. Het zit vol met grafische designfuncties en u hoeft niet te programmeren of training te krijgen om binnen een paar minuten labels te maken.

De Designer wordt ook geleverd met veel vooraf opgemaakte sjablonen die u kunt aanpassen om aan uw eisen te voldoen.

Voorzien van alle gemakken

Ontwerp als een pro, zelfs als u een beginner bent
Hulplijnen, positionering, verankering, uitlijning, groepering en andere functies helpen u bij het snel ontwerpen van professionele labels.

Labelsjablonen volgens de laatste normeringen
NiceLabel wordt geleverd met een bibliotheek van voorgebouwde labels voor industriestandaarden zoals GS1, AIAG, ODETTE, GM, VDA, enz.

Alle hulp die u nodig heeft
NiceLabel biedt snelkoppelingen, aanwijzingen op het scherm, foutmeldingen en verklaringen om ervoor te zorgen dat u alle hulp krijgt die u nodig heeft om snel labels te maken.

Universele labelsjablonen verminderen complexiteit en kosten

Ontworpen om het aantal labelvariaties dat u nodig heeft te minimaliseren

NiceLabel maakt het mogelijk om universele, intelligente labelsjablonen te ontwerpen met dynamische inhoud. Zelfs de meest complexe labels zoals chemicaliën, voedsel en kledingstuk etiketten kunnen snel worden ontworpen en gekoppeld aan dynamische gegevensbronnen.

NiceLabel’s labelsjablonen zijn universeel. U kunt hetzelfde labelsjabloon gebruiken met elk printermerk en model, zelfs printers met verschillende resoluties. U hoeft geen verschillende labels voor verschillende printers te ontwerpen om dezelfde consistente uitvoer en dezelfde printsnelheid te hebben.

Keurige dynamische tekstobjecten
NiceLabel wrapt uw tekst automatisch of past de lettergrootte aan om ervoor te zorgen dat uw dynamische data past in het aangewezen gebied.

Alle talen die u nodig heeft
Elk deel van NiceLabel ondersteunt vreemde talen, inclusief de gebruikersinterface, de hulpfuncties en de handleidingen. De inhoud van het etiket kan worden afgedrukt in elke taal met daarbij meerdere talen die op hetzelfde label verschijnen.

Krachtige, unieke functies
Intelligente functies zoals; relatieve objectpositionering, variabele labellengte en dubbelzijdig afdrukken helpen bij het verminderen van het aantal sjabloonvariaties dat u moet maken.

Gegevens – zorg voor nauwkeurigheid en voorkom fouten

Het ontwerpen en afdrukken van labels is een kritische zakelijke functie. Gegevensnauwkeurigheid is essentieel en de beste praktijk is om handmatige gegevensinvoer te minimaliseren of te elimineren en om veranderingen in etiketsjablonen te voorkomen op het punt van afdrukken. NiceLabel raadt u aan om het ontwerp van het labelsjabloon en gegevens die op het label worden afgedrukt van elkaar te scheiden.

Gebruik een Excel-spreadsheet of een database om uw gegevens te bewaren in plaats van telkens een ander etiketsjabloon voor elk product te ontwerpen. NiceLabel is de enige leverancier die spreadsheet en database connectiviteit biedt over de gehele productlijn.

Databaseverbindingen

Iedereen kan verbinding maken met een Excel spreadsheet of een Access database met behulp van de NiceLabel databasewizard. Geavanceerde gebruikers kunnen labels met server databases verbinden.

 • Verbind snel & eenvoudig met Excel- en tekstbestanden
 • Verbind met SQL Server, Oracle en MySQL
 • OLE DB en ODBC bieden connectiviteit aan bijna elke andere database
 • Verbind meerdere databases en tabellen op hetzelfde label
 • Importeer dynamische afbeeldingen vanuit databases (BLOB)
 • Aangepaste SQL-queries voor geavanceerde zoekopdrachten

Gegevensvalidatie, opmaak en verwerking

U moet vaak gegevens in een bepaald formaat afdrukken; soms aaneengesloten in een enkel tekst- of barcodeobject (bijv. voor serienummers). Dit kan ook nodig zijn om te voldoen aan de behoeften van de industrie of de klant. NiceLabel helpt u aan deze behoeften te voldoen door functies te bieden die zijn geconfigureerd via wizards in plaats van te hoeven programmeren.

 • Configureerbare variabelen, gegevensinvoer regels/voorwaarden en foutcontrole
 • GS1-128 barcode wizard voor verzendetiketten
 • Functies voor eenvoudige gegevensmanipulatie en aaneenschakeling, voor standaarden in de industrie, waaronder GS1, ANSI, HIBC
 • Geavanceerde VB of Python scripts voor uw eigen speciale behoeften

On-demand printen

Print snel en foutloos

Het afdrukken van het juiste labelsjabloon met de juiste data is zakelijk kritisch voor een bedrijf van elke grootte. NiceLabel zorgt ervoor dat print operators een eenvoudige interface zien die hen alles biedt wat ze nodig hebben en zonder afleiding. Het resultaat is een snel en accuraat printproces.

Print met minder fouten
Etiketten worden niet elke dag ontworpen maar ze worden wel elke dag afgedrukt. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat het afdrukproces gestroomlijnd en nauwkeurig is. De print operators moeten snel de juiste gegevens kunnen selecteren, de printerinstellingen kunnen aanpassen en de afdruktaak voor het etiket kunnen bekijken. Operators mogen het label sjabloon niet wijzigen.

Etiketten afdrukken vereist een speciale interface die de nauwkeurigheid van de gegevens waarborgt, voorkomt dat er onjuiste labelsjabloonwijzigingen worden aangebracht en de leercurve voor productie- en magazijn print operators vermindert.

NiceLabel Print voor printproductiviteit
NiceLabel Print is de module die is gemaakt voor de print operator. Het stelt de gebruikers in staat om het juiste labelsjabloon te selecteren, maar voorkomt dat ze het wijzigen. Het “all-in-one” afdrukformulier bevat alle gegevensinvoervelden, database navigatie en selectie, printerinstellingen en een afdrukvoorbeeld van de volledige afdruktaak, zodat de operators efficiënt en zonder fouten afdrukken.

Print interface voor betere kwaliteit en een snelle gebruikersacceptatie
Een belangrijk deel van de printinterface is een gemakkelijk herkenbare printknop met een printerpictogram zodat zelfs de eerste keer de gebruiker weet waar te klikken. Desgewenst kan de gebruiker de printer of zijn instellingen rechtstreeks in het formulier veranderen. Dit maakt het makkelijk om de perfecte afdrukkwaliteit te behalen.

Werkt met elk soort printer
NiceLabel Print optimaliseert commando’s voor de geselecteerde printer om de maximale kwaliteit en prestaties te bereiken. Het werkt met alle:

 • Laser printers
 • Thermische printer
 • RFID printers

NiceLabel Print werkt het beste met NiceLabel printer drivers die de beste besturing en prestaties leveren.

Duidelijke eisen voor nauwkeurige gegevensinvoer
Met NiceLabel’s ‘all-on-one’ afdrukformulier weet de gebruiker altijd welke gegevensveranderingen nodig zijn voor het afdrukken. Alle invoervelden staan duidelijk bij elkaar zodat de gebruiker niet op andere delen van het formulier moet klikken om precies te weten welke gegevens moeten worden ingevoerd. Als het label verandert, passen de gegevensinvoervelden zich automatisch aan. Het printformulier hoeft niet opnieuw te worden ontworpen.

Bekijk vooraf de volledige afdruktaak voor kwaliteitsborging
Het labelvoorbeeld van de volledige afdrukopdracht toont alle labels precies zoals ze worden afgedrukt. De operator kan ook inzoomen en uitzoomen op het voorbeeld om de inhoud van het etiket te verifiëren voor het afdrukken.

Responsieve formulierlayout voor meer flexibiliteit
De formulierinterface past zich automatisch aan op uw scherm, zodat u geen variaties van hetzelfde formulier nodig heeft voor verschillende schermformaten. Afdrukformulieren zijn overal op elk scherm te openen, ongeacht de grootte, aspect ratio of resolutie.

Label Design Basics
Leer over de basisobjecten, uitlijning en variabelen.

NiceLabel Designer | Label Design Basics

Print met Excel
Leer hoe u uw label verbindt met een Excel-database en afdrukt.

NiceLabel Designer | Label Design Basics

Dynamic Data Manager
Leer hoe u Dynamic Data Manager kunt gebruiken om koppelingen te beheren.

NiceLabel Designer | Label Design Basics

Probeer het nu!

> 1 gebruiker en ongelimiteerd printers

> Multi-user met 3, 5 of 10 printers edities

> Label Designer

> Alle mogelijkheden waaronder MS Access, SQL Server, Oracle en meer

> Alle reeksen & serialisatie

> Alle variabelen

> Alle functies (incl. aaneenschakeling)

> On-demand printen

> Aanpasbare printformulieren

> Modules

 Design

 Print

> 1 gebruiker en ongelimiteerd printers

> Geen multi-user edities

> Label designer

> Basis database: MS Excel en tekstbestanden

> Basis reeksen

> Basis variabelen

> Geen functies

On-demand printen

> Vaste afdrukformulieren

> Modules

 Design

 Print

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Vul hieronder uw gegevens in.

Software
Sending